Kezdőlap » » Autós led nappali fény 2x5 led 2x400 Lumen 2x5W hideg fehér


Autós led nappali fény 2x5 led 2x400 Lumen 2x5W hideg fehér

 

Cikkszám: LANFE!10W5LCW
Ára: Nettó: 7 079 Ft
Ára: Bruttó (27.0 %):
8 990 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
 db 

Termék leírás:

Autós led nappali fény 2x5 led 2x400 Lumen 2x5W hideg fehér Life Light Led

Itt a lehetőség az autóban is spórolni az árammal, üzemanyaggal!
Autó lámpába való ledes nappali fény. E jelű! 2x400 Lumen.
A termék két darabosával van csomagolva, az ár a két darabra vonatkozik!
Fontos, hogy a szabályos bekötéshez rendelkezik egy kikapcsoló csatlakozással.
Ezt a kikapcsoló csatlakozást a tompított + vezetékére kell csatlakoztatni.
Így amikor a tompított lámpánkat bekapcsoljuk a nappali fény kikapcsol. (A törvény csak ezt a módot engedélyezi!!!)
Life light led 1 év garancia
Cikkszám LANFE!10W5LCW
Feszültség DC12V
Fogyasztás 2x5W
Fényerő 800 Lumen
Szín 5000 Kelvin
Világítási szög 120°
Védettség IP20
Méret 194x32x45 mm
Garancia 12 hónap
  • Kötelező a nappali menetfény? Büntethet a rendőr?

Nem kell megijedni, nem bírságolnak a kiegészítő lámpa hiánya miatt!

Magyarázat:

A menetfény valóban kötelező az új autók esetében, a személyautóknál már 2011. február 7-étől megkövetelt felszerelés az Európai Unióban, de csakis és kizárólag az újonnan forgalomba helyezett autóknál, nem pedig a már forgalomban lévőknél. Aki utólag felszerelné autójára, az megteheti, s ezáltal spórolhat − óránként mintegy 100 wattnyi energiát, hiszen a csak elöl és nem túlzottan erősen világító menetfény nagyjából ennyivel fogyaszt kevesebbet, mint a tompított fény és a hátsó lámpák összesen. Hiánya miatt viszont senki sem számíthat büntetésre autózás közben. Amit a rendőr ellenőrizhet, az az autó kivilágítása, az ugyanis valóban kötelező, számos európai országban nappal is − nálunk napközben csak lakott területen kívül.

Sokak számára meglepetés lehet, de a csak elöl világító menetfény eleget tesz a KRESZ előírásának, mely a következőképp szól: „Lakott területen kívüli úton a forgalomban résztvevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, … nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.”. Ne feledjük azonban, hogy autónkat a mindenkori látási viszonyoknak megfelelően is ki kell világítani, azaz már szürkületben vagy heves esőben is szükség lehet a tompított főfényszóró használatára, mely a hátsó lámpákat is kapcsolja. Egyéb esetben persze spórolósabb a menetfény, mely önmagában is szerényebb fogyasztású és nem gyújt egyéb lámpákat.

Noha a menetfény a főfényszóróba is kerülhet, alapvetően másféle lámpa, mint az autó fényszórója. Míg utóbbi az út megvilágítását, a menetfény az autó nappali láthatóságát szolgálja. Ezért aztán nem lefele, hanem közvetlenül előre világít, alacsonyabb autóban ülve, pont szemmagasságban vakító is lehet. Kapcsolása ezért automatikus kell legyen, a motor indításával (vagy automata váltós autónál előremenetben automatikusan kell kigyulladnia), s a sötétben használatos tompított fény kapcsolásakor automatikusan le kell kapcsolódnia. Csak meghatározott magasságba helyezhető −(Az előírásoknak megfelelő lámpa a szabályzásban szereplő pozícióba 25-150 cm magasságba, a két oldal között legalább 60 cm távolságot tartva utólag is bármely autóra felszerelhető, de egyelőre nem kötelező, s vélhetően nem is lesz az).- Éjszaka jelzőfényként sem használható, külön kapcsolása nem engedélyezett, csakis automatikusan kapcsolódhat.

Végezetül megismételjük, hogy nem kötelező felszerelni, de terjedésének mi is örülünk, hiszen sokat tesz azért, hogy a mozgásban lévő autók könnyebben felismerhetők legyenek, s e funkciót takarékosabban is látja el, mint a tompított fény. Természetesen annak használata sem felejthető el, bizonyos esetben nappal sem, miként fontos tudni azt is, hogy szakadó esőben − természetesen csakis lakott területen kívül − a ködfényszóró, illetve a ködzárófény használata is kötelező − ha a látási viszonyok éppen azt követelik meg.

Forrás:Katona Mátyás (www.autonavigator.hu) 2013. június

Vélemények:

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

imgViccimgNekem mind1img19.09. 08:36
imgimgimgRe: ViccimgAdminimg17.11. 08:55
img comment
NjVmNDFm