KAPCSOLAT

Szurka Kft
Székhely: 2225 Üllő, Hrsz: 0362/71
Telephely: 3528 Miskolc, Kisfaludy utca 70.
tel: +3646380195, 0646755718
írjon nekünk
Cégj.sz: 13-09-199893
Adószám: 11585556-2-13


Csocsó asztal, Asztalifoci


Kérjük válasszon az alábbi kategóriákból!

Csocsó asztalok Garlando Alkatrész Sardi, BCE Alkatrész Csocsó kellékek
Rendezés  
Gyártó  Zseton (préselt)empty

Ára: 150 FtZseton (öntött)empty

Ára: 190 FtCsocsó rugó, rúdraempty

Ára: 290 Ft

Csocsó gumibak karhozempty

Ára: 350 Ft

Gumibak SARDI csocsóhozempty

Ára: 350 Ft

Csocsó golyó - parafaempty

Ára: 690 FtCsúszócsapágy Sardiempty

Ára: 990 FtCsocsó fémkapu, Garlandoempty

Ára: 1 100 Ft

Csocso számláló müanyagempty

Ára: 1 190 FtCímer Garlando, zsetonosempty

Ára: 1 590 Ft

Címer, zsetonosempty

Ára: 1 590 FtCsocsó hamutartó Garlandoempty

Ára: 1 980 FtCsocsó pályarajz Garlandóempty

Ára: 2 290 FtCsocso pálya-papír zöldempty

Ára: 2 320 FtKassza, Garlandoempty

Ára: 5 210 FtCsocso kiakasztás gátlóempty

Ára: 5 715 Ft

Zár csocsó asztalhoz Sardiempty

Ára: 7 090 Ft

Micromotor B138F.12.149empty

Ára: 8 200 FtCsocsó - A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A csocsó egy asztalon játszott labdajáték. Nagy népszerűségre tett szert az utóbbi években; megjelent a szórakozóhelyeken, munkahelyeken, közösségi eseményeken, fesztiválokon.

Története

Az első játékváltozatok Franciaországban és/vagy Németországban jelentek meg az 1880-1890-es években. Azóta a játékból sport lett, a nemzetközi színtéren változatosabbnál változatosabb asztalok jelentek meg. A mai ismert változatot 1922-ben (október 14-én) alakította ki és 1931-ben (november 1-jén) szabadalmaztatta egy észak-londoni, angol származású lakos, Harold S. Thornton. Magyarországon jelenleg az olasz típusú asztalok vannak fölényben. Világszinten ismertebb típusok közé tartozik a német Tecball, a francia Bonzini, az olasz Garlando, illetve az amerikai Tornado.

A 90-es évekre tehető, amikor egyes csocsó játékosok számukra külföldi versenyek rendszeres látogatói lettek, a kapcsolatok kezdtek kialakulni, már létező szövetségek együttműködésükről biztosították egymást, minek következtében 2002-ben hivatalosan is jogerőre emelkedett a csocsó országos szövetségeinek nemzetközi szövetsége: az International Table Soccer Federation (ITSF).

Alapító tagok: Amerikai Egyesült Államok , Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Kína és Olaszország. Azóta a tagok listája már a harmincat is meghaladta.

Magyarország 2004-ben csatlakozott a szervezethez.(Macsosz)

A nemzetközi szövetség keretbe önti a szövetségek működését, összehangolja az egyes országok versenyeit, közös szabályrendszert és útmutatást ad, melynek köszönhetően a sport éretté válhat a WADA, AGFIS, IOC nemzetközi szervezetekben való részvételre.

Játékmenet és szabályok

A játék elkezdéséhez egyszerűen be kell dobnunk a labdát az asztal oldalán található lyukon (ezt általában szórakozóhelyeken, kocsmákban található asztaloknál) vagy kézzel is odatehetjük az egyik középső soron lévő bábú lába alá (ezt a versenyasztalok esetében alkalmazzuk). A játék célja, hogy a fém rudakhoz erősített bábukkal az ellenfél kapujába juttassuk a labdát. tapasztaltabb játékosok akár 56 km/h-s sebességre is gyorsíthatják a labdát. A viágrekord azonban ennél jóval több, nem kevesebb mint 177km/h. Mint minden sport, a csocsó is rengetek, szabállyal rendelkezik, részletesen megtalálhatjuk a következő linkre kattintva: Játékszabályok

Ezek persze a hivatalos versenyen használatos szabályok, azonban néhány alapvető szabályt illik ismerni, még mielőtt játszanánk szórakozóhelyeken, kocsmákban. A szabályok megtiltják a 360 foknál nagyobb forgatást, vagyis a "pörgetést"; azaz az egy teljes kört leíró fordítással történő lövések engedélyezettek. A másik fontos szabály a kezdésre vonatkozik. Itt megegyezés alapján az ellenfelek eldönthetik, hogy a labdának a bedobás után a szemközti falat kell elérnie a szerezni kívánt gól előtt, vagy az a csapat/játékos kezd, aki a gólt kapta. Amennyiben ez lesz a kezdő labda az ellenfelek megegyeznek, vagy pénzérme feldobásával eldöntik a kezdés jogát.

A játékot az nyeri meg, aki előbb eléri az előre meghatározott gól mennyiséget, versenyeken 5 gól, de nem egyetlen játszma dönti el ki a nyertes (5 mérkőzésből 3, ill. 3-ból 2). Kocsmákban változó: A nyertes csapatnak, ha az asztalnál marad, fogadnia kell a kihívásokat. Amennyiben a kihívó fél eléri az 5 gólt megnyerte a játszmát, valamint ha az eddigi nyertes csapat eléri a 6 gólt ismét győzött (ezekben az asztalokban 10 labda található). Mivel napjainkban előfordul, hogy a játékosok úgy szereznek gólt, hogy a labda a kapuból visszapattan, ezért a szabályokat úgy módosítják, hogy a kihívott csapatnak min. 2 gól előnnyel kell nyernie, ami normális esetben 6-4. A játék fejlődése során a játékosok többféle módszert fejlesztettek ki a gólok megszerzésére, ezek közül a legelterjedtebbek a Snake shot, Pin shot, Pull shot és a Push shot.

Különböző méretű asztalok léteznek, de a szabvány méret a 120cm hosszú és 61cm széles asztal. Általában 8 sornyi bábu található. A bábuk készülhetnek műanyagból, fémből, fából és néha akár szénszálas anyagból, melyek a már említett fém rudakhoz vannak erősítve (ez asztaltípusonként változik). Minden csapat 1 vagy 2 emberből állhat, akik a 4 sornyi játékost irányíthatják.

A megállapodás szerint, balról jobbra haladva a sorok:

A játék játszható "párosban" is: négy ember, mindkét oldalon kettő-kettő, így a páros egyik fele irányítja a hátsó két sort a védelmet alkotva, míg a másik a két első sort irányítva alkotja a támadó szerepet.

A profi játékosok használnak segédeszközöket; ezekre is szigorú szabályok vonatkoznak; melyek a felgyorsult játékhoz való alkalmazkodást segítik elő. Ezek főként a kéz tapadását biztosítja a karokhoz, ezzel elősegítve a pontosabb lövéseket és megakadályozzák a kellemetlen pillanatok kialakulását, amelyeket a kézfej lecsúszása okozhat a karokról.

Versenyek

A nagyobb versenyeken (3-4 nap) akár több kategóriában lehetséges a nevezés, a nyílt páros, nyílt egyéni, kezdő/rookie páros, vegyes páros, női páros, női egyéni, limitált, pro-am, kapusharc, csatárlövés vagy akár a kétlabdás az, amit többnyire megtalálhatunk a számok között.

OTFjZj